Wednesday, 4 May 2016

Ulangtahun Perkahwinan yang ke-2

Assalamualaikum

Pejam celik pejam celik dah masuk bulan Mei 2016. Masuk bulan Mei tahun ini usia perkahwinan 2 tahun. Apa ada pada 2 tahun? Ada Tisya. hihihihi...

Selamat ulangtahun perkahwinan buat kita suamiku.

3 Mei 2014 adalah tarikh aku menyerahkan seluruh jiwa dan ragaku buat seorang yang bergelar suami. Siapa sangka dalam berjuta juta dan berbilion bilion manusia di dunia. Engkau adalah suamiku. Perkenalan kita yang singkat telah membawa kita ke jinjang pelamin.

Perkahwinan yang hanya 2 tahun, kira baru sangat. Banyak lagi onak dan duri yang perlu di tempuh sebagai pasangan suami dan isteri. Kalau baby baru nak jumpa kaki nak berjalan dan baru nak tahu mulut untuk bercakap. Sangat muda...

Suamiku,
Maafkan aku jika ada terkasar kata denganmu sepanjang 2 tahun ini
Maafkan aku jika terlebih masamnya muka sepanjang 2 tahun ini
Maafkan aku jika terbebel entah apa-apa sepanjang 2 tahun ini

Suamiku,
Terima kasih atas kasih sayangmu sepanjang 2 tahun ini
Terima kasih atas cintamu sepanjang 2 tahun ini
Terima kasih atas perhatianmu sepanjang 2 tahun ini


Rasa nak nangis bila tengok kek. Satu hari bad mood, dengan sakit perut lepas tu mood terbang entah ke mana. Asyik nak marah, asyik nak masam. Semua tak kena. Suami share moment facebook yang tak sepatutnya marah. Aku ingat suami tak ingat la annivessary hari ini. Sedangkan pepagi dah suami wish tapi aku yang buat dont know. Apa yang di hendak aku sendiri pun tak tahu.. Alahai..bertahan la encik suami dapat isteri sebegini rupa pe'el nya.

Balik2 rumah adik ipar bawak kek. Biasa la, dia ada ja partnership untuk suprise kan orang. Orang yang sama berkomplot masa nak bagi hadiah hari jadi hari tu. Mission impossible sangattt... hihi


Malamnya makan dekat bagan lalang.


3 May 2016, jam 7.48pm. Cuba imbas kembali 3 May 2014, jam 7.48pm iaitu 2 tahun yang lalu apa yang kita buat masa nie yek... terimbas kembali, rumah tengah meriah dengan orang ramai. Semua sanak saudara datang meriahkan majlis. Semua sanak saudara berkumpul di rumah nenek. Meriah rasanya. Muka aku, muka senyum penuh kebahagiaan. Yalah, baru beberapa jam jadi bini orang. Tapi di sebalik kegembiraan dan kebahagiaan ada terselit sedikit kesedihan di lubuk hati aku yang paling dalam. Kesedihan dan kerinduan yang sukar di ucap dengan kata-kata. Hanya aku yang merasa. Dan hati ku terdetik.. kalau lah dalam kemeriahan ini ada muka mak dan bapak sekali. Alangkah bahagianya.... tapi siapa yang boleh menghalang takdir Allah. Allah yang lebih menyayangi mereka. Semoga mereka tenang di sana.



Semoga perkahwinan kita kekal hingga hujung nyawa dan hingga ke jannah. InshaAllah.....



Jodoh,pertemuan, ajal dan maut semuanya di tangan tuhan. Kita hanya lah hamba yang mampu merancang.





Terima kasih kerana sudi membaca.












No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...